Bestrating

Gebakken bestrating nieuw

Gebakken bestrating nieuw

Gebakken bestrating is een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en stijlvolle bestrating. Deze klinkers worden gemaakt van klei en worden gebakken op hoge temperaturen in een oven, waardoor ze uiterst hard en kleurecht zijn. Daarnaast staan ze bekend om hun bestendigheid tegen zware belasting en onderhoudsvriendelijkheid waardoor ze duurzaam en ideaal zijn voor gebruik op terrassen, opritten en andere buitenruimtes.
In gebruik en na verloop van tijd worden gebakken klinkers warmer van kleur. Er zijn verschillende afwerkingen van de klinkers beschikbaar, zoals strak, getrommeld, bezand of onbezand. Door het trommelen van klinkers na het bakproces ontstaat er een verouderde en rustieke uitstraling, waarbij de randen van de klinkers lichtjes worden afgerond. Onbezande bestrating heeft een gladder oppervlak, tov. bezande bestrating die een ruwe toplaag hebben.

Gebakken bestrating is verkrijgbaar in diverse afmetingen, zoals waaltjes (5x20), dikformaat (7x21), klinkerkeien (10x20) en langformaten. Ook qua kleur is er volop keuze, van strak egaal gekleurd, tot onze bonte mixen. Ons ruime assortiment en grote voorraad bevat oa. merken als: Van der Sanden en Wienerberg.

Wij adviseren om, waar nodig, de klinkers op te sluiten met stevige opsluitbanden. Ook raden we aan een laag gebroken puin te verwerken onder de klinkers, wanneer deze gebruikt worden voor een oprit. Voor verder persoonlijk advies van onze medewerkers nodigen wij u graag uit in onze showtuin in Apeldoorn.